Leuke en goedkope camping in Duitsland 2012-12-27T15:23:07+00:00

Met de auto naar een leuke en goedkope camping in Duitsland

Dit jaar met de auto op vakantie en op zoek naar een leuke en goedkope camping in Duitsland? Duitsland is een land waar iedere kampeerder aan zijn trekken komt. Het land heeft cultuur, zit boordevol geschiedenis en heeft prachtige natuur. Duitsland wint niet voor niets ieder jaar aan populariteit als vakantieland. Dit komt mede doordat de keuze aan sportieve en recreatieve sporten bijna nergens zo groot is als in Duitsland. En het is niet zo ver rijden met de auto! Tevens zijn hier legio mogelijkheden voor het vinden van een leuke en goedkope camping.

Campings in Duitsland hebben een zeer gevarieerd aanbod. Waar er voor jong en oud iets te doen is. U vindt er mooie kampeerplaatsen voor uw eigen tent of caravan. En Duitsland heeft ook vele campings waar u een goedkope accommodatie, zoals stacaravans en bungalows, kunt huren. Deze accommodaties zijn van alle gemakken voorzien.

Luxe kamperen kan in principe op elke camping. Duitsland heeft genoeg campings om uw kampeervakantie tot een succes te maken, maar een topcamping  met compleet ingerichte tent is toch net even iets aangenamer.

Waar gaat u kamperen in Duitsland?

Zodra u weet dat u als bestemming voor uw autovakantie een goedkope camping in Duitsland heeft gekozen, gaat u zich natuurlijk afvragen: maar waar dan in Duitsland? Inderdaad, dat is een moeilijke vraag, want Duitsland is erg groot. Kiest u voor de rust van het Zwarte Woud of Sauerland? Of gaat u liever voor steden als Berlijn, Keulen en Hamburg? Vanaf uw camping in Duitsland kunt u eigenlijk ter plekke nog wel beslissen wat het wordt, want er is altijd wel natuur, cultuur en stedelijk gebied in de buurt. Waar uw kampeervakantie u ook brengt, met de auto of het openbaar vervoer komt u een heel eind.

De Duitse natuur en cultuur

Duitsland kent een rijke culturele historie. De Dom van Keulen, de Brandenburger Tor in Berlijn, de oude Hanzesteden Hamburg en Bremen, de elf paleizen van Potsdam: voor de liefhebber is er genoeg te vinden in Duitsland op cultureel gebied. Ook wat natuur betreft is Duitsland goed bedeeld. Er zijn talloze bossen, parken en meren te vinden in het land. In het zuiden van Duitsland ligt bovendien nog een deel van de Alpen, dus bergwandelingen en –beklimmingen behoren ook tot de mogelijkheden als u vanaf de camping Duitsland wilt ontdekken.