Met de auto naar Frankrijk op vakantie 2013-04-08T20:10:18+00:00

Goedkope Autovakantie Frankrijk

Vraag eens rond in uw kennissenkring en de kans is groot dat men als favoriete land voor een autovakantie Frankrijk noemt. Van jong tot oud, stellen of gezinnen, Frankrijk blijft voor veel mensen toch de ideale vakantiebestemming, zeker voor een goedkope vakantie met auto. Zo kan men bovendien de hele auto volpakken met kleren, etenswaren, speelgoed en andere essentiële vakantiespullen.

Waarheen in zo’n prachtig land?

Goedkope autovakantie frankrijkAls u voor uw autovakantie Frankrijk uitkiest, bent u er nog niet. Want waar gaat u dan precies heen in Frankrijk? Een tip voor de twijfelaars: zorg dat het niet al te ver reizen is naar de hoofdstad Parijs. Mocht u denken dat onze eigen hoofdstad al een wereldstad is, dan weet u niet wat u ziet als u in Parijs rondloopt. In deze stad is echt altijd iets te beleven, 24 uur per dag. Naast de bekende bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en Centre Pompidou kunt u ook het Louvre natuurlijk niet overslaan. Zodra u weer toe bent aan iets anders om te bezichtigen stapt u gewoon in uw eigen auto en gaat u weer verder. Zo makkelijk is een goedkope autovakantie Frankrijk!

Frankrijk`s schatten

Ile-de-France en Parijs bezoeken tijdens je autovakantie door Frankrijk, betekent veel cultuur en geschiedenis opsnuiven. Ten zuiden van Parijs strekt zich de Loire-vallei uit, ook wel de ‘Tuin van Frankrijk’ genoemd. De Vogezen staan bekend om zijn bergen en schitterende meren. De Elzas is een boeiende streek met gezellige dorpjes vol vakwerkhuisjes. Lotharingen heeft een glooiend en lieflijk landschap. Langs de maar liefst 1500 km lange kustlijn van Bretagne zijn veel badplaatsen, havens, brede stranden en hoge rotsen. De Charente-Maritime is het zonnigste plekje van West-Frankrijk. Kenmerkend voor de Ardèche zijn, naast een zon die bijna altijd schijnt, indrukwekkende rivierkloven, bossen, grotten en kalkstenen bergkammen. En tenslotte; zon, zee, strand, ontspanning en luxe, dat vindt je aan de Côte d`Azur.

frankrijk vakantie met autoNaast de overige Franse steden, zoals Bordeaux, Nice en Lyon, kunt u tijdens uw autovakantie Frankrijk ook verkennen in de vele kleinere dorpjes, bergen, badplaatsen en natuurgebieden die er te vinden zijn. Reis eens naar de kustlijn van Frankrijk of ga de bergen in. Er zijn werkelijk duizenden plekjes die wachten om door u ontdekt te worden tijdens uw goedkope autovakantie Frankrijk.
Kiest u ervoor om naar de zon te reizen? Boek dan een goedkope autovakantie naar Frankrijk!

Franse keuken heerlijk eten

Heerlijk eten tijdens je autovakantie Frankrijk; De Franse keuken is over de hele wereld bekend en geliefd. Hier eet je bijvoorbeeld de beste truffels ter wereld, zegt men. Waar je niet omheen kan is de Franse kaas: In Frankrijk zijn maar liefst 400 soorten! Op veel plekken zijn wijngaarden, waar de beste Franse wijnen en cognacs vandaan komen. Kunst en cultuur worden in Frankrijk heel belangrijk gevonden. Literatuur, architectuur, muziek, film en toneel hebben een hoog niveau. In de vele musea worden de grootste kunstschatten tentoongesteld.