Loading...
Met de auto op vakantie met kinderen naar een camping in de Bourgogne 2017-06-25T18:56:15+00:00

Autovakantie naar camping in de Bourgogne

Echte Bourgondiërs moeten tijdens hun vakantie Bourgogne, zoals de Fransen het noemen, zeker aandoen. Dit is niet alleen een van de populairste vakantiebestemmingen onder wijnliefhebbers, maar ook voor ouders met kind(eren). De vakantiereis naar Bourgogne betekent immers al genieten vanuit de auto. Reis langs de glooiende hellingen met druivenstokken en andere natuurlijke schoonheden. U zult zien dat reizen nog nooit zo aangenaam was als tijdens uw vakantie in Bourgogne!

Bekijk direct de beste prijzen van de goedkoopste campings in de Bourgogne

De meeste bezoekers vonden de beste prijs om een goedkope camping in de Bourgogne te boeken bij:

vacanselect-logo Vacanselect
Bekijk campings
tui-logo Tui
Bekijk campings
suncamp-logo Suncamp Holidays
Bekijk campings
roan-logo Roan
Bekijk campings
tohapi-logo Tohapi
Bekijk campings
go4camp-logo Go4Camp
Bekijk campings

Geschiedenis van Bourgogne

Na uw vakantie in Bourgogne heeft u de lange geschiedenis van deze regio eigenhandig kunnen aanschouwen. Als koninkrijk en hertogdom is Bourgogne eeuwenlang een machtscentrum van betekenis geweest. Hoofdstad Dijon, nu vooral bekend vanwege zijn mosterd, kende destijds hoogtijdagen onder leiding van Filips de Stoute, Jan Zonder Vrees, Filips de Goede en Karel de Stoute. Uit die tijd zijn nu nog de Porte Guillaume, de Cathédrale St Bénigne en de 13e-eeuwse Notre Dame kerk te bezichtigen.

camping-bourgogne-kids

Camping Kanopée Village

Camping Kanopée Village ligt direct aan de rivier de Saône. Het zwemparadijs met glijbanen en prachtige zonneweide ligt direct naast de camping en is vrij toegankelijk voor de campinggasten.

 • Direct aan de rivier de Saône
 • Mooie nieuwe chalets
 • Verwarmde zwembaden en waterglijbanen
Bekijk vakantie

camping in de bourgogne

Camping Domaine de Louvarel

Zoek je rust en ruimte? Ga dan heerlijk genieten op camping Domaine de Louvarel. Camping Domaine de Louvarel ligt direct aan een zwem en vismeertje van wel 20 hectare groot. Met een mooi strandje waar de kinderen aan de slag kunnen met het bouwen van een zandkasteel.

 • Groot meer met zandstrand
 • Gezellige markten in de buurt
 • Overdekt zwembad
Bekijk vakantie

leuke-camping-bourgogne-kids

Les Portes du Beaujolais

In de bekende wijnstreek Bourgogne ligt het mooie vakantiepark Les Portes du Beaujolais. Het vakantiepark ligt aan de rand van het plaatsje Anse. Wijnliefhebbers zijn hier op de goede plek, want vlakbij loopt een wijnroute die u de wereldberoemde wijnen uit de Beaujolais laat ontdekken.

 • Aan de rand van het plaatsje Anse
 • Hardcourt tennisbaan
 • Wijnroute van de Beaujolai
Bekijk vakantie

leuke-camping-dordogne-goedkoop

Camping Le Village des Meuniers

Le Village des Meuniers is een gezellige familiecamping, met adembenemende uitzichten op de groene valleien rond het terrein! Er zijn maar liefst drie zwembaden en er is veel ruimte ingericht voor sport en spel.

 • Gelegen in het zuiden van de Bourgogne

 • Familiecamping

 • Drie verwarmde zwembaden

Bekijk vakantie

Genoeg te beleven in de Bourgogne

Van de vier departementen waaruit Bourgogne bestaat (Côte-d’Or, Nièvre, Saône-et-Loire en Yonne) is het naar de rivier de Yonne genoemde departement het populairst. De stad Auxerre heeft bijvoorbeeld veel moois te bieden: het zeshoekige centrum, de boulevards en de Middeleeuwse stadswallen, de Pont Paul Bert, de kathedraal St. Etienne, de St. Pierre-kerk en de abdij St. Germain (inclusief historisch kunstmuseum). Het nabij gelegen Sens staat bekend om zijn kathedraal, de oudste kathedraal in gotische stijl. Tijdens uw vakantie in Bourgogne valt er dus genoeg te zien en te beleven!

Alle reisaanbieders van goedkope autovakanties naar de Bourgogne

roan-logo

selectcamp-logo

ardoer-logo

vacanselect-logo

bungalow-net-logo