Ben jij het weer ook zo zat en verlang je naar de zon? De lente is er!

LenteHeb jij ook zo’n zin in de zon? Eindelijk is het dan zover! We kunnen er niet meer om heen, de lente is binnenkort in het land. Écht in het land… Veel mensen maken gebruik van de 2 weekse meivakantie dit jaar.
Populair zijn Turkije (+ 40 procent), Spanje (+24 procent) en Frankrijk (+24 procent). Cyprus is minder populair, maar Griekenland (+29 procent) is juist terug in de belangstelling. Circa 70 procent van de vakantiegangers in mei neemt het vliegtuig, blijkt uit de jongste ANVR-cijfers. De rest gaat met de auto. Aangezien men dit jaar laat boekt, of het nu voor een vakantie in de meivakantie gaat of over de grote vakantie kunnen de boekingen in sterke mate toenemen.

De prijzen zijn in mei een stuk gunstiger dan in de zomervakantie en is het veel rustiger op de vakantiebestemmingen. Degenen die met de auto weggaan houden het op vakanties dicht bij huis.

Crisis en vakantie

„De trend is dat mensen ondanks de crisis wel met vakantie gaan, maar minder vaak uit eten gaan en meer op de kosten letten”, zei een woordvoerder van de site Zoover. Frankrijk groeit deze zomer in populariteit van 9,2 naar 10,3 procent en neemt daarmee de koppositie van Spanje over. De nummer 1 van 2012 daalt bij Nederlandse vakantiegangers van 9,3 naar 8,7 procent.
Autovakantiegangers blijven dit jaar meer in hun vakantiehuisje eten of blijven lekker op de camping. Ook daar is de crisis merkbaar. „Vakantiegangers willen controle over hun budget”, aldus de zegsman.

By | 2013-04-08T20:22:42+00:00 april 8th, 2013|Vakantienieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment