Goedkoop met de auto naar het mooie Toscane

Goedkoop met de auto naar Toscane, de mooiste regio van Italië

toscane-countryMet de auto goedkoop naar Toscane! De mooiste regio van Italie is voor velen Toscane, en het is waar, Toscane is van een ongekende schoonheid. Met de auto naar Toscane heb je alle vrijheid en het is minder duur als vliegen. De regio biedt schitterende landschappen die je met de auto kunt ontdekken, heuvels, bergen, stranden, zee, ontroerende middeleeuwse dorpen en steden, kunst en cultuur van een ongekend hoog nivo, een heerlijke Toscaanse keuken, kwaliteitswijnen en natuurlijk haar charmante, elegante, eenvoudige, vriendelijke, boerse of stadse maar vooral trotse inwoners. Kortom een heerlijke omgeving om een paar weken voordelig vakantie te vieren.

Met de auto naar Florence, hoofdstad van Toscane

florence cityOntdek Firenze [Florence] met de auto, de hoofdstad van Toscane, trekt het hele jaar door veel toeristen. In mei en oktober is het een stuk minder druk en minder heet, waardoor deze maanden bij uitstek geschikt zijn om de stad te bezoeken. Firenze [Florence] was lange tijd het culturele en intellectuele hart van Europa.

Campings in Toscane

Voor kampeerders is Toscane misschien wel de meest bezochte regio van Italië. Iedere kampeerder komt hier aan zijn trekken op één van de verscheidene campings die Toscane rijk is. De kuststreek is gevarieerd en biedt een breed scala aan campings. In het Noorden bij Viareggio voelen de mondaine strandaanbidders onder de kampeerders zich waarschijnlijk het meest thuis. Dit terwijl in het Zuiden bij Castiglione della Pescaia de met name sportieve vakantieganger goed terecht kan.

Vakantiehuisje in Toscane

Een vakantiehuis Toscane boeken? Toscane biedt de ideale vakantiemix: prachtige natuur, een rijke cultuur, een goede keuken en een stralende zon. Naast steden als Florence en Pisa heeft Toscane tussen de bergen en zijn wijngaarden bovendien nog andere pareltjes, zoals Siena, Lucca en Arezzo. Of u nu op zoek bent naar rust en authentieke dorpjes, het strand, cultuur of actieve inspanningen, geen streek in Italië is zo veelzijdig als deze.

Wandelen in het Toscaanse landschap

toscane-castleToscane heeft een schitterend landschap, bestemd voor de echte wandelaars. De glooiende heuvels zijn makkelijk te bewandelen. Wilt u echt een stevige wandeling gaan maken, dan kunt u het beste naar de voet van de Apennijnen gaan. Hier zijn de heuvels ingeruild voor bergen en dat vereist heel wat meer energie. Tevens verschilt de uitrusting op een aantal punten. Veel hangt af van een goede en volledige uitrusting. Neem echter niet teveel mee; de rugzak moet het liefst niet zwaarder zijn dan 7-8 kilo. Houdt bij het inpakken rekening met verschillende weertypen. In de bergen kan het weer namelijk plotseling omslaan.

Eten en Drinken in Toscane

Eten in Toscane is een gebeurtenis. Laat u verleiden door de eenvoudige, maar voortreffelijke gerechten, die altijd worden bereid met de beste ingrediënten. De Toscaanse keuken is misschien niet zo geraffineerd, maar altijd bereid met ingrediënten van de beste soort. De gerechten zijn niet overmatig gekruid, relatief licht verteerbaar en gezond. Er wordt nauwelijks met ‘camouflerende’ sauzen gewerkt. De markt biedt het hele jaar door een rijk gevarieerd aanbod, met alle denkbare seizoengroenten en onwaarschijnlijk veel (ook wilde) slasoorten. De heerlijke bonen, waar geen Toscaan buiten zou kunnen, worden bij voorkeur gegeten als fagioli al fiasco, al forno of al uccelletto. Met varkensworstjes (salsicce) of gewoon met het lekkerebrood en de geurige olijfolie zijn de Toscaanse witte bonen onovertroffen!

Winkelen in Toscane

De regio Toscane staat bekend om een groot aantal artikelen die vooral hier van uitmuntende kwaliteit zijn. Voorbeelden zijn lederwaren en artikelen gemaakt van kristal, terracotta en kant. Veel mensen vergeten echter dat Toscane ook de bakermat is outletwinkels van beroemde modemerken als Prada, Gucci, Armani, Fendi en nog vele anderen. Bij de Italiaanse bevolking zijn deze outlet factories waanzinnig populair. Hier kan men namelijk echte designerkleding kopen tegen kortingen tot wel 70%. Echter, de toerist die wil genieten van het traditionele Toscaanse leven kan kiezen uit talrijke lokale markten waar nog op ouderwetse wijze producten aan de man worden gebracht.

By | 2013-02-11T21:28:34+00:00 februari 11th, 2013|Vakantienieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment